Getuigenissen

Een aantal bedrijven bezorgden ons een getuigenis over hun initiatieven. Lees ze hier! 

Padeo startte op de Dag van Inclusie met een project rond 'integratie en kennismaking' binnen de onderneming. "We willen dat iedereen zich goed voelt in ons bedrijf."

Ontdek hoe ze dat aanpakken: 

In samenwerking met IVOC (opleidings- en adviescentum voor mode & confectie) werd er een laagdrempelige vacature opgesteld in kader van het project 'Just start'. Lees hieronder meer!

CACTUS werkt samen met een divers team van medewerkers, uit 7 verschillende landen. Hierdoor zijn er heel wat anderstaligen op de werkvloer. Het maakt de communicatie niet altijd makkelijk.

Hoe pakken ze dat aan? 

Ook Autruche riep de hulp in van IVOC voor de creatie van een laagdrempelige vacature in kader van het project 'Just Start'. 

Om tot een gedragen beleid over inclusie te komen, organiseren de referent Cultuursensitieve zorg (CZS) en Participatiecoach een denkdag over cultuursensitieve zorg en participatie.

Ontdek meer over de denkdag!

Doordat er bij Corneel Geerts dagelijks wordt ingezet op inclusie en diversiteit is er gepland iedereen via affiches de toewijding aan deze termen te tonen. Deze termen zitten niet enkel in de fundamenten van het bedrijf echter ook in het algemeen beleid van het management en het uigebreide HR-beleid. Lees hieronder meer! 

Psychiatrisch centrum Ariadne besloot op de Dag van Inclusie het eerder dit jaar opgestelde diversiteitsbeleid van toepassing op medewerkers en zorgvragers, kenbaar te maken aan onze medewerkers. Ontdenk hoe! 

Op de Dag van Inclusie gaven ze het startschot voor het maken van een inclusief (team)charter dat ze gaan verspreiden onder onze medewerkers, leden, vrijwilligers. Ze zijn van plan om dit te vertalen naar een overzichtelijke webpagina waar ze telkens zullen inzoomen op diversiteit in al zijn facetten.

Lees hieronder meer!

Dag van Inclusie

dinsdag 22 oktober 2024