Om de twee jaar gaat Sterpunt Inclusief Ondernemen samen met de Werkplekarchitecten op zoek naar de inclusieve onderneming! Alle ondernemingen die met de Werkplekarchitecten hebben samengewerkt rond jobcoaching, tewerkstelling en/of werkplekleren kregen een Referentiebewijs en kunnen zich met dat bewijs kandidaat stellen voor de Award.

Wil je graag meer weten? Ontdek het op www.inclusiefondernemen.be.

Ontdek hier wie de 5 ambassadeurs zijn van vorige editie, de Inclusieve Onderneming Award 2020. Op de dag van Inclusie zal jij je stem kunnen uitbrengen om de 5 nieuwe ambassadeurs te kiezen!

Gom, buitengewoon op stap

Dertien anderstalige nieuwkomers krijgen de kans om via een intensief traject een opleiding te krijgen tot facilitair medewerker met als einddoel een duurzame tewerkstelling

In de eerste fase maken ze via beroepsverkennende stages kennis met de jobinhoud en - doelwit.  In deze fase worden er ook specifieke opleidingen ontwikkeld naargelang.

In de tweede fase starten de cursisten met beroepsopleiding, bestaande uit een training-on-the-job op speciaal daartoe geselecteerde opleidingswerven waar ze werken onder begeleiding van een ervaren ploegleider.  

 Ontdek hier meer over GOM


Familiehulp, uitdagend innovatief

Met wortels in de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog werd Familiehulp in 1949 opgericht, met één nobel doel: andere mensen helpen. Al 70 jaar lang bieden ze zorg en ondersteuning aan, elke dag even gedreven en gemotiveerd. 

De komende 5 jaar richt Familiehulp zich meer dan ooit op de toekomst. Via project 2020! vernieuwen ze zich tot een innovatieve arbeidsorganisatie om beter en sneller te kunnen antwoorden op de vragen van onze klanten. Ze focussen zich op meer samenwerking in teams, meer verantwoordelijkheid voor alle medewerkers, gedeeld leiderschap en innovaties rond zorgconcepten en doelgroepen. Ze zetten in op digitalisering zodat medewerkers vlotter kunnen samenwerken.  

Ontdek hier meer over Familiehulp


WAW, met toeters en bellen voor de jongere

Telkens een team er in slaagt om een kandidaat te plaatsen bij een klant door een vacature in te vullen, klinkt er spontaan een hoeraatje in de WaW-WhatsApp-groep. Aan zo'n succesverhaal gaat natuurlijk een heel traject vooraf. 
Een traject waarin een jongere bij Make it Work komt aankloppen, op aanraden van de jeugdrechter, consulenten van het justitiehuis of een sociale begeleider. Die jongere heeft een droom: een goeie job vinden, op zijn eigen benen kunnen staan en zijn leven op de rails zetten. En dat is wat de Make it Work-coaches doen, samen met de jobhunters van WaW, en samen met de klanten die deze jongeren tewerkstellen  helpen ze hun dromen en plannen waar te maken. Ze coachen en leiden hen op, en gaan daarnaast actief op zoek naar een job. Zelfs na hun tewerkstelling blijven ze de jongeren aanmoedigen en opvolgen op de werkvloer, samen met hun werkgever. Elk traject is hobbelig en vraagt inspanning, geduld en doorzettingsvermogen van iedereen.

Ontdek hier meer over Waw

Cosmofarma, diversiteit en inclusie als norm

Binnen Cosmofarma wordt er al jaren gewerkt volgens de 'triple P bottomline' (people-planet-profit). Voor hen zijn sociale en ecologische prestaties net zo belangrijk als het ondernemerschap zelf. Inclusie, diversiteit en duurzaamheid hebben altijd standaard deel uitgemaakt van hun bedrijfscultuur en al hun producten worden ontwikkeld rond deze visie. 

Dankzij de aangeboden tools (jobcoaching en taalopleiding) van Werkplekarchitect Compaan zijn ze in een stroomversnelling gekomen. Vandaag is hun medewerkersbestand meer dan verdubbeld en worden ze erkend als innoverend bedrijf.

Ontdek hier meer over Cosmofarma


G4S verruimt haar spectrum

G4S Aviation kent een enorme uitdaging op het vlak van rekrutering. Ze verzekeren de veiligheid van de werknemers en van passagiers op Brussels Airport. Vandaar leggen ze de lat voor hun werknemers hoog, aangezien de verantwoordelijkheden van hun agenten niet min zijn.  

In de zoektocht naar werknemers met een passend profiel zijn ze een samenwerking met Passwerk opgestart. Passwerk legt de focus op de unieke en waardevolle kwaliteiten van mensen met autisme/ASS.  Via deze  samenwerking zijn ze erin geslaagd 11 personen met ASS hun verdiende plaats als bewakingsagent met een gespecialiseerde Aviation Security opleiding én een DGLV screeningsmandaat te laten innemen.   

Ontdek hier meer over G4S


Ontdek hier alle deelnemende bedrijven voor de Inclusieve Onderneming Award 2020:


Wie wint de Award Inclusieve Onderneming 2020?

Inclusieve Onderneming Award: doorheen de jaren